Andai Along Pergi!

23 February 2011



dari ptg tadi aku rase moody gler..x tau nape..rase penat..letih...sume...hermmm...tadi aku lepak2 kat depan umah..tgok umi ngn abah aku berkebon...aku perhatikan lalang2 yg mnghijau...aku rase nyaman...aku rasa tenang...lame aku perhatikan lalang tu..aku trpk nape warna hijau boleh membuatkan sesorng tuh rasa tenang...??

tiba2 aku rasa sedih...sayu...lepas rase tenang sket..aku perhati kat umi ngn abah aku..tekun jer membuat kerja..."andai along pergi dulu sebelum umi ngn abah,sape nk jage umi ngn abah"..dgn x semena2 terlintas ayat cam tuh...aku syg sgt2 kat diorng...ermm..bnyaknye jasa umi ngn abah terhadap along..

then tadi aku msj angah aku....

aku-angah,dah tido ker...??

angah-lom lagi..nape along?

aku-ngah..klu long dah xder..angah jage umi ngn abah baik2 tau...jage achik,alang ngn cik sue eh...
ingt pesan along..blajar elok2...jgn sesekali wat umi mngis tau krn perangai korang..skrg nih xpe la..along yg jage korang..korang pon x brani wat hal ngn along..sbb tau along garang..ngah pernah kena terajang ngn along dulu kan..sbb lawan cakap umi...

angah-weii along..buang tebiat ker ape..jgn cakap yg bukan2 boleh..ish...dah la angah jauh..sengal tahap panda la along nih..

aku-hahhahaah..selamat ko kate panda..comel sket...klu ko kate cimpanzi..aku pelangkong ko balik..ekekekke..xder la...cume time teringt nih..along pesan2 jer la kat angah...mane tau kan..ajal maut di tgn allah..

angah-dah2..klu nk mesej angah sbb bnda nih..baik xyah...nnti makin wat angah risau jer..k la..angah nk tido..ngntok weooo...salam..

*umi,abah...1 hari nnti along akan balas jase umi ngn abah...tggu tau...*

p/s:sowi eh..mlm nih emo sket..x tau nape..huuuu....

16 Budak Hitam:

Sunah Mohammad said...

takpe...malam ni malam kesedihan seluruh dunia la niq...huhuhu..

niq said...

@Sunah Mohammad

huuu....sunnah mmg selalu cakap cam tuh..mjok r

hana said...

erm...
kalo pk pasal tu mmg sede la..
tp nk uat cmne...
ajal maut dtgn Allah...

My MiRa said...

nangis bace nih.. :(

Ecah Ecot said...

huu..sedey

Ila said...

huhuhu..byk makna tu..cool k

risa said...

emmmm...kite akan jadi lagi sayu kalau tengok muka2 kesayangan kite tengah tidur..masa ni macam2 perasaan timbul..semangat dan sayu..biasalah tu niq..sape yg tak sayang parents kan..harap2 ape yg niq hajatkan tu jadi kenyataan ye:)

najmi^^ said...

erm.. kinda be

Faa Niza said...

saya pun sedih jee, macam moody jee pg ni, tapi sb da senyumkan sayaa ;)

rebecca melessa said...

cam abang saya je ;( suke cam mende2 merapu ni.xshuke3. btw, hye :)

zikeryhassan said...

rindu plak kat parents aku di kampung.

hamzah ian said...

alahai...

Halimatun Sa'adiah said...

so touching....
anyway bro neh ank mithali la int kt mak ayah...
gud boy2...nk suro fmly dtg meminang bleh?? heheheheee

aLieF si Muncung ManiS said...

bro,,kalau alief dpt msg mcm tu dari adikberadik alief pun,alief akan takut nak baca..entah2 alief nangis..huhuhu..btw,,tgok dari entry ni,,alief tahu bro ni seorang yg sgt bertanggungjawab..dan sgt mesra dgn adik beradik..wahh..beruntung family bro ada bro..huhu.peace...

m!SsRahEnA said...

along,alang nk ikut along pegi boleh???hehehehe...

hafiz hafizol said...

so sowit along... along misz u (alang)