Kambing kejar aku?

16 February 2011



kambing??..kenapa tajuk kena ada kmbing?...ape salah kambing??..kenapa kambing perlu ada lam blog aku??..binantang lain xder ker??
hahahhaa...nk tahu??..dulu aku pernah kena kejar ngn kambing..

dulu aku sekolah kat sek men keb...so aku dok kelas pertama..then kelas pertama wajib ambik mata pelajaran arab..so mase form 1..ok lagi la..buleh follow....masuk form 2...mmg dah sewel sket...hahhaa...aku dah x ingt ape yg aku belajar..yg aku ingt  jer...kata ganti nama bagi seorang laki..ramai laki..perempuan..mereka..

contoh - zahaba (pergi)
zahaba(sorang laki) zahabaa(ramai laki) zahabu(lebih 10 org)

so nk dijadikan cerita...ustaz aku time form 2 mmg garang...then tiap2 kali masuk kelas..kompem ada kuiz..sape yg xleh jwab..kena berdiri stgh jam..hahahhaa...mati den..so ada 1 ketika tuh..ustaz wat exam..hahahaa..mngelabah cam labah2 aku ngn mmber aku...so lepas exam..dpt la markah...klu nk tahu...15 org lelaki dari 18 org lelaki lam kelas aku x lulus...hahahhaha..ape lagi..mngamok la ustaz tuh..then lam mase tuh..kteorng kena denda..nk tahu ape dendanya....tu dia...p kejor kmbing kat tgh padang..

so kterong nk xnk..p la kejor..hahhaha..seronok r plak...mane x nyer..ramai gler dok kejor kmbing sekor...cam lipas kudung kmbing tuh lari..hahahha..kterog mmg seronok kejor..bising 1 padang..hahahhaa....smpai abis sume budak2 lam kelas lain kuar tgok...

lepas tuh..mybe kmbing tuh naik angin kot..dia kejar ketorng balik..hahhahahhaa...abis sume larii..smpai ada yg pnjat pokok kelapa ag..ada yg naik atas posh kete..hahhahaa..ada yg dok sembunyi celah pasu bunga...hahhahaa...ada yg wat - wat tipu pengsan atas padang...aku smpai tergolek2 gelak ngn mmber2 aku..smpai ustaz gelak jer..kenangan plg best...kejor kambing..kambing kejor balik..huhuh..dah la tanduk tajam....wkakakkakaka....

ok-dah abis.....cepat tepok tangan!!..

7 Budak Hitam:

sthajar said...

haha. ade je idea ustaz tu nk suh kejar kambing kan, hahha

darxniq said...

hahaha...dah dia nmpak kambing tuh tgh makn rumput kat padang..so ape lagi..ustaz pon 1...adehhh...

aizamia3 said...

ustaz tu tau yang kambing tu garang.. tu yang dia suruh p kejar kambing tu.. kihkihkih.. nasib baik tak disondolnye..

IdaNurFieyda said...

mcm best je main kejar2 kmbg nix..hahaha..nsb baik ustaz tu suh kejar kmbg..klu suh ragut rmpt sekali ngan kmbg tu lg haru..ape2 pun itu lah kenangan..

putERi-kAtEk said...

hua huma hum
hia huma hunna
anta antuma antum
anti antuma antunna
ana nanhu...

zahaba zahaba zahabu
zahabta zahabtuma zahabtum
zahabti zahamtuma zahabtunna
zahabtu zahabna


WAAAAAA RUPANYA SAYA MASIH INGAT!!!

aliarosli said...

huh, arab langsung fail

belajar arab time darjah5, exam darjah 6

ape yang nak dihafal dan paham?

masuk fom 1 arab gak, PINDAH! huhuhu, tak sanggup fail lagi

dan kelakarla cite nie

hahhahahha, siot je

peGuaM_BiSaYa said...

kau dah buat aq kua ae mata ketawa kikiki :)