Rumah seram seksyen 12

08 February 2011






intro..dlu sy study kat uitm shah alam sbb xdpt hostel maka sy sewa dirumah ini.rumah ini sgtlah besar.tidaklah cantik seperti rumah lain sbb old design..rumah ni ada 6 bilik.sy duduk bilik bawah seramai 4 org sebilik.bilik cam org gaji je tapi sewa 400  huhu

hall dia mmg besar giler..tpi dkt situ ada banyak sgt bekas akuarium yang tidak digunakan...oh ya rumah ni kalo memalam mmg sgt scary.sbb tidak ada langsir.tingkap pun tinted.mmg takut nak tgk kat luar.


ok nak dijadikan citer pada 1 mlm,sy ngn kawan sy stay up belajar sampai pukul 3 pagi dkt hall.tgh syok2 study tiba2 bunyi org call hp kawan sy.time tu dia charge hp dia kat dlm bilik.sy dah pesan jgn gayut dlm bilik bawak hp tu ke luar kat dpn.sy takutlah duk sorang2 sunyi lak tu.ehh minah ni lama tul dia bergayut.geram tul.tgh duk geram tu tiba2 je ada benda baling kat belakang sy.alamak apa pulak ni..
sy buat2 berani.sy jenguk kat belakang, jenguk kiri kanan atas bawah tgk xde apa pun yg jatuh.apa lagi terus berdesup masuk bilik dan citer kat kawan saya.mmg sy panik giler.dah kami berdua takut nak amik brg kat luar tu so ajak kakak bilik lgi sorang ni temankan sekali amik..

ok  setelah apa yg terjadi pada sy barulah esoknya kawan sy pn bukaklah rahsia rupanya dah byk kejadian aneh dirumah tu.tpi masing2 xnak citer.kawan sy ckp sebenarnya sebelum ni masa dia bergayut kat hall tu dia ada nmpak sy lalu kat belakang dia.nampak melalui peti kaca akuarium tu..tpi dia pelik napa saya xsampai2 dari tadi.rupa dia sebijk cam sy katanya..rambut panjang semua
bila dia pusing belakang tgk xde sapa dia pun terus melompat masuk bilik.

kisah lain ada sorang kakak ni tumpang tdo bilik saya.dia citer dia telah dikejutkan oleh seorang lelaki yang bersuara garau suruh dia bangun..padahal mana ada lelaki dah sah2 pempuan semua..nampaknya bukan kata di hall je berantu dalam bilik sy pun ada jugak
nasibla selama idup duduk dlm bilik tu kami xpenah kena apa2..

ok yg ni jgn kata umh tapi berlaku diluar umh.yg ni lagi seram.berlaku pada 2 org roomate sy.dorg berdua lepak depan umh sambil tunggu kawan2 amik dorg makan mlm.tgh duk tunggu lama2 tu...tiba2 kawan sy yg sorang ni ckp dia nampak benda putih dari jauh.masa tu dia xtau apa dia.nampak kepala diikat.tpi time tu dia terpkr budak chef kot.dorg dressing kan mcm tu pakai tudung masuk dlm baju seragam.tpi bila dia tgk xgerak2 dari tadi dia pun rasa pelik.dia ckp dlm hati org ke ape ni? tiba2 je dia tgk benda tu melompat2..sahla bukan orang.so dlm takut2 tu dia tanya gak kwn sorang ni.ko nampk x apa aku nampak? tak.apa dia? benda putih...xde pun..yang aku nampak benda hitam besar ditutupi atas pokok.terus dorg terdiam..maksudnya mlm tu masing2 nampak 2 antu yg berlainan satu hitam satu putih


oh ya dgr kata lorong umh sy tu pun mmg keras..kebetulan juga ada salah sebuah rumah disitu dikatakan mati bunuh diri..dan ada juga bungalow di lorong lain tapi masih dlm kaw seksyen 2 dikatakan berhantu juga n mmg rupa keadaan rumah tu sgtlah scary mmg xde org duduk selalu sy duk usha umh tu kalo lalu naik keta..even siang2 lalu pun dah seram..

11 Budak Hitam:

fami said...

mcm rumah lama member aku jek.....

darxniq said...

ye ker bro?

acul said...

sec12 ni ok lg. ade 1 lg kat sec7 org pggl umah tu umah awek sbb dl umah tu ade kes rogol n bunuh.

Alal Yaakub | PM said...

naek buru roma... O_O'

darxniq said...

alal-hahaha..mlm2 nih bro...hati2..:p

risa said...

uihhhhhh....bior beno dak niq neh..betul ke auta neh..hehehe

azrina said...

hmmmmmmmmm

T h e A m o i S a u f e e said...

owhh, ye lha..
saye slalu lalu cni...
cam teringin je nak masok...
siang ta seram sgt...
tapi bile malam, gelap gile...
mmg meremang bulu roma...
huhuhu

JueJohari said...

semalam mlm jumaat,aku da g da umh ni..mg seram..mber aku msuk, tp aku duk luar je..mlm jmt tmpt ni mcm pesta kot..sume pakat msuk..

ika minimiey said...

takot nyer tp kdg2 ase berminat nk p tgk =p

shah-kayrul said...

kalau suruh dok free pun pikir 100 kali kot..hehehehe