Aku dah dapat result SPM 2010..yeay!!

23 March 2011

pic credit to owner ^_^


huh!!...gementar aku nk ambik keputusan SPM..ye la..penat lelah selama 2 tahun aku belajar dari form 4 ngn form 5 xkn nk buang cam tuh jer...

start dari semalam..aku xleh tido...asyik teringat pasal keputusan ini...smpai kul 3 pagi..last2 aku tertido..andai keputsan elok,mak aku lah yang plg happy sbb anaknya berjaya...andai keputsan aku tidak elok,hampa harapan orang tuaku....tp pepatah ada mngatakan.."tuah ayam nmpak dikaki,tuah manusia tiada sapa yang tahu"

23 mac 2010...pagi2 lagi aku dah bgon..hahaha..sbb excited nk ambik result..mula2 bgon tgok hp dulu..perghh...15 mesej ada..sume mmber2 sekolah,antar mesej nk p kul brape kat sek..then ada gak yang kata gementar...aku pon same..so bgon pagi..mandi..solat subuh...heee..perkara wajib tuh..jgn dilupa.."solat tiang agama tau,itulah yang mula2 akan dibicara di padang mashyar nanti"

setelah siap2..buh bedak..buh minyak wangi...hurrrmmm..wangi..smpai mak aku kate.."amboih,nih nk p ambik result ker nk p dating..."..aku tersengih cam kera dpt bunga..kul 9 pagi aku bertolak dari umah..demm!!..ujan la plak..adoii..cam ner nih..errr.."mak,pinjam kete turbo mak buleh??"..hahahhaa..

setelah smpai ke sekolah,errr...err..er..gugup gler..sume mmber2 muka risau jer...smpai aku pon ketaq lutut..tp aku kan macho..so kena la control...hahhaha..awek2 pon cun melecun..so borak punyer borak...tiba2 cikgu wat pengumuman..."keputusan SPM sudah sampai"..pergh.....lagi cuak aku....so kteorang diminta pergi ke dewan untuk mengambil keputusan...

sorang demi sorang nama dipanggil..hati aku berdebar2..aku rase mase aku nk kahwin pon x macam nih..ishh..ishh...dup..dap..dup..dap..!!!!...so tiba2 name aku dipanggil..."nik afnan,sila naik ke pentas untuk mengambil keputusan"...aku dengan bismillah,melangkah dgn menggunakan kaki kanan...nabi muhammad bersabda "hendakalah memulakan sesuatu perkara dengan bismillah dan disudahi dengan alhamdulillah dan dimulakan dengan kaki kanan"...

aku perlahan-lahan melangkah...bila tiba mase aku tengok keputusan aku...tiba2........






































mak aku kejut suh p beli nasi...demmmm!!!...aku bermimpi rupanya..hahahhaa..hampeh sungguh!!!..

14 Budak Hitam:

Fakhrul1409 said...

wahhhhhhhhhhhh!!!!!!!! berjaya!!!!! nasi lemat 2 bgkus!

ain revival said...

yer la tu mimpi~hehe

tahniah yep..bangga ur mom kan~

Ana Montana said...

memang cuak baca..
hahahahaha..

hawiz said...

yeh...hebat2..

~...AmALinA....~ said...

hahahahah~ mimpi je okeh!!=p nape publish result saye tuh.. malu r..hahahaahah

Drunbella Khoo said...

kalau betul tu result u, congratez ya.
kalau tak betul pun congratez gak.
hihihihi.
:p

Qaseh dalia adelia said...

ngade ! haha

Eyqasara said...

cisss... mmpi rupenye... terkena kalini... ahahaha... nice entry.. ;)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

result cekang tuuu..haha

Azri Fathurrahman said...

pehh .. Berderet nya 1A .. =.=' ni spm tahun bila ni, sekarang kan dah pakai sistem A+ dan sekian sekian .. ( :

Afaf CyNofa said...

wah!! tahniah ye..teruskan perjuangan kamu.. ;p

Afaf CyNofa said...

jgn jdikan ianya mimpi saje..gud luck!

Nurul Afifah said...

JAP2...DPT BPE NIH? BTOL2 IGT 9A TADI..

cik fza said...

wah2.
gempak result walau dh berlalu.