Beza Nuffnang Dengan Innity

11 March 2011

Persamaan mereka ialah kedua-duanya adalah syarikat pengiklanan...Berikut adalah syarat-syarat untuk memohon Nuffnang atau Innity

Syarat-syarat Nuffnang pula lebih mudah dan tidak membebankan. Buat blog anda di blogspot dan daftar dengan Nuffnang. Selepas itu boleh terus mula meletakkan kod Nuffnang di blog anda.
Selain daripada blogspot, Nuffnang juga boleh diletakkan di platform blog yang lain seperti xanga, tumblr dan tabulas.
Pendapatan
Perbezaan kedua ialah berkenaan cara kedua-dua syarikat mengemaskini pendapatan blogger. Innity mengemaskini pendapatan secara real time. Anda boleh login bila-bila masa ke akaun Innity masing-masing dan boleh melihat pendapatan yang meningkat setiap jam (kalau trafik blog sentiasa tinggi).
Nuffnang pula mengikut pengalaman saya akan update pendapatan setiap dua minggu. Mungkin kekerapan update Nuffnang earnings adalah berbeza bagi setiap blogger.
Minimum cashout untuk kedua-dua platform adalah sama iaitu RM50.
Format Iklan
Innity menawarkan format iklan yang jauh lebih pelbagai berbanding Nuffnang. Anda boleh rujuk di sini untuk melihat variasi iklan yang boleh dipaparkan oleh Innity. Manakala Nuffnang buat masa ini hanya menawarkan 3 format iklan iaitu leaderboard, rectangle dan skyscrapper.
Komuniti
Komuniti Nuffnangers boleh dikatakan antara komuniti bloggers yang aktif juga. Nuffnang banyak menganjurkan program, seminar dan melibatkan bloggers di dalam pelbagai aktiviti mereka. Sebab itu kita dapt lihat beberapa orang bloggers terkenal terpilih sebagai duta Nuffnang. Jika anda bernasib baik, anda akan dijemput ke blogger outings, networking sessions dan sponsorship for blog related events. Blog anda juga mungkin dipaparkan dalam website Nuffnang sekiranya anda terpilih sebagai Featured Blogger of the Month.
Manakala bagi Innity, masih belum ada aktiviti yang signifikan antara para bloggers yang menjadi publisher Innity. Dicadangkan pada masa hadapan Innity boleh mengadakan event tertentu dan menjemput para bloggers untuk menyertainya.


Websites must meet the following minimum requirements to be eligible to host banner advertisements within our affiliate network. However, acceptance is subjective and may be based on other subjective criteria such as quality of content, user demographics etc.
Websites must have a minimum of 100,000 Pageviews per month on average.


Websites must have a minimum of 20,000 Unique Visitors per month.


Websites must be rich in Quality Content and will be updated frequently.


Flexible with customizable ad formats/placements and any other advertising opportunities to optimize revenue.




Traffic cannot be generated by utilizing any of the following methods:
Listings on newsgroups.
Unsolicited bulk commercial e-mailings.
Instant messenger postings.
Chat room postings.


Websites must NOT contain, produce or link to profane and/or adult content of any kind.


Websites must not contain audio/video download, online streaming and file-sharing content.


Dibawah ini adalah harga dan jenis bayaran yang diberikan oleh Innity kepada blogger..memang lumayan..bayangkan harga ads paling tinggi adalah RM7.OO..andai traffic blog anda tinggi,tidak mustahil anda akan mendapat pulangan sebanyak RM25.00 untuk 1hari..(ini adalah minima) 


Sabahat saya mendapat RM250+ untuk 1minggu...




11 Budak Hitam:

yna fazlyna said...

info menarik.. niq tak nak beralih ke innity ke???

Bro Framestone said...

bro dlam proses mengupkan beberapa blog untuk menadapatkan innity...

nuffnang..??

tiak boleh remove atas sebab2 tertentu.. susah gak if terikat dengan nuffnang

darxniq said...

@Bro Framestone

up jer bro....innity best woooo...leh kaye..

Best Of Me 321 said...

boleh kaya kalau join innity ni, tapi innity cek website dulu sebelum approve

Ieda Al-Habsyi said...

ieda masih dengan innity, puas hati sebab setiap bulan masuk aje >350, sape tak nakkan :)

Ila said...

info yg bagus bro

paan sabri said...

tringin gak nk pakai innity nih.. tapi apekan daya.. blog tak hebat.. huhu

~ch@wi~ said...

blog aku ni nmpk gayanye x bleh join Innity lg la gamaknye...Hina Sangat Ke Blog Aku Ni?

Haz said...

jauhnya nak layak join innity..
tpi ok la lgi sbb ok dgn nuffnang(selagi ada BE la).hehe

AdaAkuKesah said...

mana lagi best bro? aku kompius la.. adverlest lagi.. cuba explain sikit

SamsulAhmad.com said...

niat di hati memang nak guna innity, tp apakan daya, blog pun hidup segan mati x maw... ekeke...