Panduan Dan Tips Penjagaan Bayi

24 March 2011

malas taip bnyak2...hahhaa...bg sape2 yang bru dapat baby...jom tgok tips mengaja bayi nih...:)


cara untuk mengangkat bayi
games yang menarik untuk bayi.. hahaha tak boleh blah ajak lawan chess
pemakaian tali pinggang keledar
tips berjalan dengan baby
tips untuk shopping dengan baby
tips bermain dengan baby
senaman untuk bayi.. pergh aku pon tak larat nak angkat bar bell tu
tips untuk mengurut bayi
cara mandikan bayi.. pergh kejam giler main sembur macam tu je
cara untuk mengeringkan bayi.. =.="
cara untuk bantu bayi dalam proses nak tumbuh gigi.. pergh ingat kambing ke bagi makan kasut
hahahahahahahaa adeh tak tau nak komen ape
cara menenang kan bayi..
cara untuk meransang bayi... hahaha sila jangan bagi baby tengok cerita blue
cara untuk mengeratkan hubungan dengan baby
cara untuk buatkan baby tersenyum.. haha apa kata suruh baby baca cisdel.com :D
cara untuk memperkenalkan baby pada binatang..
cara untuk bersihkan hidung baby.. pergh korek ikut nafsu tu.. haha
cara nak letak baby kat katil.. diulangi.. katil bukan drawer..
cara untuk jadikan rumah anda babyproof.. hoho teringat cerita old dogs
cara untuk memilih pengasuh yang sesuai
cara untuk test susu baby.. hahaha siap jelir lidah apsal tak teguk je botol tu
cara untuk bagi baby makan.. slumber je sumbat drumstick kat mulut baby tu
cara nak check lampin bayi.. hahahahahaha
cara untuk tukar lampin baby.. serius aku tak faham apa yang ibu tu sedang lakukan
sila jangan masukkan baby dalam sangkar.. =.="
cara untuk bedung bayi.. yg kanan tu macam bedung untuk burung hantar baby masuk ikut corong asap.. haha
cara untuk kejutkan baby.. pergh kalau pakai horn tu confirm baby sewel..

12 Budak Hitam:

y u y u Z u l a i k h a said...

hahahahah! melampau nye donts dia ^^

topimagine said...

haha.. memang sume kelakar gambar2 ne.. tp ada gak ibu bappa yang wat cm tu kn :)

husna mukhtar said...

kesimpulannya, baby sewel adalah disebabkan oleh ibu bapa yang sewel.

alyana hamdan said...

hahha...
menggong betul lah..
kehkeh..
=)

darxniq said...

@yuyu-gagaggaga...leh r yuyu try wat kat anak kucing..eh...yuyu tkot kucing..ekkekekeke....

darxniq said...

@topimagine-ada jer..hahhahhaa..rock kot..awkakkakkaa..

darxniq said...

@husna-hahhaha..niq x sewel kan??

Nurul Afifah said...

sewel..snegal..kalau ad yg amek cara x btol gtu.!

syieda said...

x bole bla punye...kalo sape yg buat bad mmg btol2 bad laaaa....sabo je laaaaa

Rockstar Chan said...

hahahaha...macm2..gaya ada....
tp if tk nk baby tu mata dye juling dr kecik dh maen dengan dye "pick a boo" ... spya 2 mata dye active. :).......
nice ...

Fakhrul1409 said...

mung la tu Niq wak gtu ko anak mung nt..hok "no" sumo mung wak..Hahhaaha

fyna said...

simple je pic tp senang nk paham..
;)