Kill the new photo viewer at facebook

27 February 2011

Pihak Facebook menambah satu aplikasi terbaru iaitu Facebook Photo Viewer atau juga dikenali Theater Box baru. Tapi sesetengah pengguna tak suka benda ni.

Ramai juga yang comment mengatakan aplikasi terbaru dari Facebook ni tak berguna.

So macam mana nak padam/disable/remove Facebook Photo Viewer ni.

CARA-CARA :





2) ataupun kalau anda buka Photo Viewer tu, keluar juga benda menyemak tu, terus tekan je button F5 kat keyboard tu 


3) ataupun anda boleh memakai plugins yang ditawarkan oleh browser anda, kelebihan memakai plugins ini adalah, automaticaly disable Photo Viewer tu :

Mozilla Firefox Add-on:
* Facebook Lightbox Killer

Google Chrome Extensions:
* No Thanks, Theaterbox
* Facebook Lightbox Killer

lps tu tutup mozilla atau chrome dan bukak balik...taraaa...

2 Budak Hitam:

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

oh...
OE pun tak suka yang itu...
nampak macam.... kenapa dia macam ni? tak boleh ke buat benda lain?

hehhe...
tq beritahu... (n_n)

zaty faisol said...

ouh,mcm tu je ehhh.okayy. thnx.