Kenapa aku jadikan Eqbal Zack sebagai idola aku!

23 April 2011


korang kenal x sape nih?...haaaaa..mesti korang kenal kan...siyes mula2 aku x kenal langsung dia..hahahha..kejam x aku?..walaupon dia dah jadi follower aku yang ker 500 tp aku still lagi x kenal dia..hahhaa..then suatu ketika..bro eqbal zack add aku lam facebook...pastu add aku lam ym plak tuh..waterfall btol..ahahhahaha..then ble aku tau dia nih antara blogger yang agak berpengalaman...aku jadi malu..hahaha...mula2 dia chat ngn aku...aku rase sengan sbb dia yang add aku lam fb ngn ym..hik..hik..

ok2..dah cite pasal dia..hahaha..meh aku cite nape dia jadi idola aku...


 sila abaikan muka dia yang x berapa hensem tuh..ahahhahaha...korang tgok ape status dia??..hahaha..tgok cepat..tgok kat pic atas nih..Pensyarah / Tutor / Pelajar Phd. di UPM ..what??...phd!!..ahhaha..gler r...lagi segan nk kawan ngn dia..:p

mula2 dia chat ngn aku..dia kate...niq nih lecturer ker??..errr..aku kate yup..tp lecturer kat ILP (institut latihan perindustrian) jer..so borak punyer borak..hahaha..best gak borak ngn dia...lgpon bro eqbal zack nih ambik bahagian Engineering (Safety, Health & Environment) kalau x silap aku la.....lepas nih kena pggl Dr. Eqbal Zack la nampaknya..gler lagi lagi lagi dan lagi sengan aku..hahahha...

jadi sekarang aku bercita2 nak jadi macam bro eqbal zack ...ada master...ada PhD..dalam bahagian yang aku minat iaitu kejuruteraan mekatronik..lgpon bro eqbal zack pon ada gak galakkan aku supaya sambung smpai ke tahap tertinggi...wahhhh...mmpos la aku...

dulu mmg aku x suka jadi pendidik nih..ahahahha..mmg anti gler2..sbb mase sekolah dulu cikgu kan suka bagi kerja sekolah banyak2 kat budak2..so mmg aku anti r ngn cikgu nih..tp benarlah ape orang kata..yang kita benci..yang kita x suka tuh la yang kita nak 1 hari nanti..so sekarang aku jadi lecturer..erkk..pendidik jgak..hahaha.demmm!!..same macam Fatin Liyana gak..ahhaa..dulu x suka medic..tp sekarang medic adalah kursus yang dia ambik sekarang dekat bandung indonesia di entry ini..Apa hala tuju anda selepas SPM?

siyes..bila start keje..rasa rindu plak mase belajar...jadi ble dah jadi lecturer nih..rasa rindu tuh kurang la sket..sbb dpt tgok gelagat student wat assgment...study group...final exam..ahhahhaa..dulu punye la cakap..ble la nk abis blajar..sbb nk keje...serabut ngn asgment..ngn kuiz..tp skrg dah terbalik..

pernah gak ugut budak..bsenyer asgment kena hantar lam 1 mggu..aku pernah kate..sy nak dalam masa 2 hari..kalau x siap...sy ptong 10 markah..punya la student merayu2...."cik,jgn la macam nih cik..kecian la kat kami nih..dah la asgment cik lain pon x buat lagi..cik..tlg la bagi seminggu cik..."...hahahhaha...nak tergelak aku dgr diorang dok rayu2...

btw..semoga cita2 aku untuk ke tahap tertinggi menjadi kenyataan..insyaAllah....and buat bro eqbal zack,gud luck in ur exam...

mekasih krn sudi bace ^_^

14 Budak Hitam:

Oopss..Cikgu Cinta said...

ehehheh..da tak tahu nak bls ngan entry ape :P

Rozuan Ismail said...

hehe..kalau mcm tuh saya tak suka jadi model la,nanti besar mesti jadi model,,oo yeah

darxniq said...

Rozuan Ismail
tu dia..nak jadi model..ahhahahahha..

ninie said...

jom follow mine too =)

aiman rashidd said...

best lah dapat kawan dengan dia :D HUHU

have anice day !

Izamir Ridzwan said...

hohoho aku ko xnk jdi idola ke?? sedih lahhhh

aliarosli said...

yep, abang eq best
siap polo, terkejut!

waaaaaaaaa

man yusoef said...

terbaik ah ko niq!! aku pon skrg menanam cita2 nak jadi lecturer..huhu..InsyaAllah, kalau ada rezeki

Salimah Ismail said...

haha. saya tak kenai pun abg eqbal ni (budak baru lagi). takpa2. nak p usha blog dia :)

NisaAdnan said...

pas ni niq konpem jd mcm eqbal zack tewww ^^

eqbalzack said...

salam tuan..maaf lewat reply. ada kerja perlu dibereskan td...
terima kasih entry ni. turun KL bg tau..leh pekena teh tarik..hehe
hidup ada turun naik! jgn mudah putus asa..perancangan Tuhan adalah yg terbaik! selalu ada sikap rendah diri dan tips yg palingggggggggg penting, HATI MAHU BERSIH! hehe...

HAJAR hasan said...

teehee~ dia sumber inspirasi sye jgk. btw, sye minat nak jd lecturer! yeehaa~

dan, sye paling tak suka nak jd doktor. adakah nnt sye akan jd doktor? wee~ ddoakan kejayaan sye. ;)

Budak Botak said...

he3, merayu-rayu student tu ye, cian diorang..

Entry terbaru Gambar Membuktikan Bulan Pernah Terbelah Dua... (",)

A y e s h a Ramlee said...

masa dia follow ayesha dulu, punya tkejut...