Lelaki Sangat Tidak Macho Bila...

08 April 2011



He3, benarkah pompuan lebih terpikat kpd lelaki macho? Macho bukan hanya pd rupa paras yg hensem ja, tapi juga akal budi yg elok. Jom kita tgk apa yg buatkan lelaki jadi x macho, he3.

1- Meminta wang dari perempuan, walaupun hanya meminta kredit rm5, korang akan dipandang buruk oleh perempuan tersebut.

2- Berpakaian selekeh. Korang akan dicop tiada gaya. Tapi jgn la amalkan slogan "biar papa asal bergaya pulak", pakai yg nampak kemas ja.

3- Rambut tidak berminyak @ gel. TIDAK!!. Pasti pompuan tu bertanya dlm hati, 'mamat ni mandi ke tak?' walaupun pada hakikatnya korang mandi..

4- Baju korang tidak bergosok, nampak sangat korang pemalas. Jadi jgn biarkan baju korang berkedut, he3.

5- Korang bersikap pemalu dan tidak berani. Sebagai lelaki, korang harus berani buat ape saja (buat benda2 baik ye, bukan merempit x tentu hala, he3), barulah wanita terpikat dengan korang.

6- Korang tidak senyum apabila korang melihat ada wanita tersenyum pada anda, memang sah korang akan diumpat.

7- Korang selalu ponteng kelas, pompuan sangat benci lelaki mcm ni. Ha3, ye ka?

8- Korang sangat panas baran. Sikit2 nak marah ja, pompuan akan takut untuk mendekati kamu.. bahaya!!

9- Korang seorang playboy..wanita tidak akan sekali-kali berfikir untuk menjadi kekasih kamu.. hahaha, kecuali la pompuan tu playgirl jgk.

10- Korang tidak bersungguh-sungguh semasa melafazkan cinta kepada wanita kesayangan korang. Kalo cinta korang tidak diterima buat kali pertama, cubalah lagi untuk kali yang seterusnya. Hati wanita sangat lembut sebenarnya, mana tau jika si dia terpaut dengan kesungguhan korang..WAH!!

11- Korang tidak menjawab pertanyaan pompuan. Memang korang sangat menyakitkan hati. Jadi jangan haraplah pompuan itu nak tegur korang balik. He3.

12- Korang menghentikan perbualan korang dulu melalui sms. @ tgh bergayut korang yg letak dulu.

13- Korang membiarkan pompuan berdiri dalam bas atau LRT. Isk3, tambah2 kalo pompuan tue mengandung, sgt tdk boleh diterima.

p/s:sejauh mna kebenarannya? Apa pendapat korang lak?

coretan niq : aku nih macho x??..hahahhahaha....

25 Budak Hitam:

AISHA INANI said...

halamakkk, aku mcm tak perasan pulak pasal bj, psl rambut. oh yeah laki tak gel rmabut nmpk tak cool? grrr.

heee. mana muka hang, ptut tepek satu, boleh kasik idea macho kaa dop! grr

darxniq said...

AISHA INANI

hahahhaa.....tuh..header aku ada...
wehh...asal ko x enable profile blogger ko....cam ner aku nk p kat blog ko..hahaha..hampeh tol...ggit kang...

Akma said...

setuju...sangat-sangat....

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

nasib baik aku macho!..haha

darxniq said...

Akma

niq pon setuju gak..ahhahaha..:p

darxniq said...

muhammad iqbal hakimi bin tahir

hahahhaa....poittt....ko macho ker??..bukan ko hensem ker?hahahaha

aincute08 said...

hahahaha....dah bleh...ok nak komen...
hemm...rase nya xcamtu kot...lelaki nampak macho bila...
1:dia jadi diri dia sendiri
2:slumber dan tidak berpura2
3:kadang2 dia nampak macho dari suara jugak...ekekekeke..

hanim azhari said...

xsuke llki kuat marah ggrr

shafida said...

sokong!. :)

hehe. :D

Along Usop said...

er... em... eheheheh.. =p

yna fazlyna said...

lelaki tak pakai minyak rambut memang macam orang tak mandi..http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/04/lebih-baik-tak-tahu.html

farhah dzarif said...

ahaa, setuju !

yang part mintak kredit rm5 tu, tapayah laa kot.

lain lah kalau belanja makan makan, give and take. tukar tukar

chill :)

mynameismy said...

correct!!!

**xsbr nk tunggu follower ke 999... nak jd yg ke 1000..;P

solo molo said...

memang tak macho br0...

Fakhrul1409 said...

yeah!! ko mmg macho niq! haha..sijibik cm farid kamil.

Ila said...

orang macho tak cakap dia macho...hakhakahak

NisaAdnan said...

ahazzz coretan ni mmg macho lah. hahak

~...AmALinA....~ said...

macho ke?? xpon..hahahah larikkkkk

myss fana said...

eh!btol tuh!!..
cm brpnglman aje?.hehe

Dda Ly said...

hihih so true..*wink*

meh ke rumah,
~kerana dia model~
keep in touch ye...:) ♥♥♥

Ifti Larina said...

yezaaa. betul tuh!
niq? machoo kott!

SyazwanSarawak said...

taiko innity mestilah macho. kekeke

bangkaikatak said...

ade gak tolnyer....

yaya_flanella said...

it was so trueee. =.=


niq macho la kalau pakai baju melayu putih! haha :D

cucu tun teja said...

setuju sangat2.....