Perangai perempuan bila dah berkereta.

13 April 2011


orang perempuan cukup seronok kalau dah dapat lesen memandu,boleh pandu ke sana,boleh pandu ke sini..merata tempat boleh pandu kereta,namun begitu tahukah korang ape peel orang perempuan berkereta..

*bila dah masuk dalam petak parking diaorang akan turunkn tingkap,tgok tayar masuk petak parking atau tidak.lepas tu akan reverse ke belakang pastu ke depan balik...pasti parkingnya betul dan kemas..

*masa kat parking kereta sebelum turun mesti kenakan bedak,lipstik,minyak wangi..mekap kena cantik dulu baru turun dari kereta..

*kalau nak parking kereta tapi terlanggar kereta lelaki  mesti buat muka seposen...langsung orang lelaki pon x jadi nak marah...

*selalunya kereta orang perempuan ini ada anak patung atau bunga2...anak patung pulak siap lekat kat cermin kereta...kalau boleh siap nak pasang langsir sekali..hahhaha..

*kalau dah bersih dan berkilat tu kereta perempuan la tu hingga kalau boleh usahkan pasir sebutir...habuk pon tarak...hahahha..

*kaler kereta mesti terang...kebanyakkan kaler pilihan adalah pink...siap tampal gambar mikey mouse atau bunga2 lagi...apesal x buat airbrush?

*bau dalam kereta wajib putih melepak..eh....salah...wangi semacam jer..kalau boleh tiap2 hari nk sembur minyak wangi...tu la pasal kareta perempuan ni sebelum habis bukak pintu pun dah semerbak jer wangi dia...dah nak same macam bau pontianak plak....

p/s : edit typo..hhaha...
coretan niq : entry pantas...sbb tgah mngajar budak..ahhahah.. gler2.....

14 Budak Hitam:

n!cK said...

ahahha..2 maknenye perempuan sungguh berwibawa!!ahhaha

hasbro said...

giler ah.huhu

Nabila Shamsudin said...

xsetuju..!! haha xsemua camtu la...

nuruashia said...

ahhaha..main kasar ni kalo semua nk kenekan pompuan kan? DISAGREEEE>>>

Izamir Ridzwan said...

ada dlm paper mengatakan pemandu perempuan lebih merbahaya

risa said...

kalau betul ada yg macam tu memang sesuai buat bini tau niq..sebab kalau dah kereta dia jaga macam tu punya bagus apetah lagi suami dia kan kan kan...tapi untuk ciri2 diatas ai langsung tarak!! masuk keta ai memang bau deriyan, bau stoking..hahahhaa
basuh??? tunggu habuk seploh inci :)
patung2 teddy bear??? bantal musuk mia adalah...huahuahua

Ujang9897 said...

ala kau pun sama..hahaha

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

eh..dlm lists tu, no 2 aje maera slalu wat..yg laen2 mcm tak je..hahahahaha~ polis ckp, pompuan jgn hias kete, sb pjht lebih suke aim kereta wanita..

b a m b a m ' s said...

bukan semua larrrrr... heheheheh...

Join jom!: Segmen | Kalau aku ada bakat! Aku nak jadi...

Along Usop said...

banyak lagi point blom cukup nih... heheheh..


banyaknye typo.. =p

Oppa Kudin Nz said...

perempuan memg dilahirkn utk begitu cermat..hoho :)

darxniq said...

Along Usop
aku tgh ngajar budak tadi..dalam mngajar..sempat gak update entry..ahahhaha..

~nsar~ said...

haha.. sy tak minat hias kereta..buat masa sekarang hehe.. tapi ari2 kna piat ngan abah sebab bawak keta laju gila...

"hang sangap nak mati dah ka???" haha

Halimatun Sa'adiah said...

sy mmg x gemar ramaikan kreta dgn bear2 n bantal comel2 tu..rimas...