Cara Menjaga Martabat Pakwe

12 April 2011


Cara Menjaga Martabat Pakwe

Kalau dah sayang baik buruk pkwe korang mesti pertahankan walaupon dia sering menyakitkan hati kroang..tapi kalau korang sayangkannya,korang kena la jada martabat..(bukan murtabak okeh..) diorang pasal kalau diorang diaibkan bukan saja pakwe malah korang pon turut malu..

  • kalau pakwe korang kata xder duit nak bayar masa makan,jadi korang kena la bayarkan tapi duit tu bg la dekat pakwe korang untuk membayarkan..
  •  kalau korang 1 opis dengan pkwe korang dan tgok dia dah bermingu-minggu pakai pakaian same jer..belikanlah sepasang pakaian baru untuk dia tapi cakap jer la sebagai hadia untuknya..
  •  kalau pakwe bawak motor kapcai,korang plak bawak kete tapi masa kuar date bg la pkwe yang pandu dan kalau orang tnya cakap jer la kete tuh pakwe punya..
  • kalau pkwe kuar ngn perempuan lain tanpa beritahu korang dan terserempak plak tak usah la nk bertekak kat sana..fikir jer secara posotif untuk sementara waktu dan berjumpanya semula untuk selesaikan masalah tu.
  •  kalau tgh gado,jgn la plak keruhkan keadaan dengan kuar dengan laki lain..dok jer kat umah diam2...nnti jantan tuh infat pkwe kroang x gentlemen,smpai mkwe leh kuar ngn laki lain..
  • kalau pkwe korang tuh seorang yang miskin dan keluarga kroang lak tetapkan wang hantaran yang kompem dia x mampu nak bg...so same2 la kumpul duit dan bila dah cukup jgn la cakap kat keluarga yang itu duit bersama..cakap jer duit pkwe korang..
 coretan niq : entry last..mls dah nk taip2..hahaa..nk rehat lak..

10 Budak Hitam:

farhah dzarif said...

HAHAA lelaki ;p

arEnyss dyla said...

errr...cam tu ea..=.="

Mas Ahmad Safwan said...

.wahahaha , darxniq otai seorang yang lembut hati laa

tyhafyha said...

ahaa gurl yg brkorban tok boy ..

Siti Fatimah Fuzz said...

yang pasal jumpa perempuan lain tuu, perempuan ni agak susah sikit bw berbncang..main serbu tak pakai helmet..tuu je masalah perempuan...sekali da buka mulut, susah nak tutup...hehe

izzad said...

aku suke yg paling last skali tue..zaman skang semua nak letak duit hantaran mahal2..yang wajibnye mas kahwin je.. : )

http://kitasemuaguru.blogspot.com/

CikBulat said...

perlu ke jaga. hahahahaa!!

nuruashia said...

aiyakk..martabat kaum hawa per cer plak?? ahahah

risa said...

hah??? niq ada ke ciri2 macam nih?? kompom ai reject okehhh...wakakaka
akak neh dah 16thn kawin dari kawan sampai sekarang somi tak pernah mintak or akak sendiri pon tak pernah share duit ngan dia tau..erksss

Halimatun Sa'adiah said...

owhh...cm2 pulak ek...