Senarai / Biodata Calon Imam Muda Musim Ke-2 2011

23 April 2011

Salam dan selamat petang..sekarang muncul plak program Imam Muda 2 setelah program Imam Muda 1 berjaya dilaksanakn dengan jayanya...semoga program ini dapat memupuk anak2 muda kita berada dalam jalan yang "benar"

Disini saya sediakan sedikit tentang calon2 imam muda 2..termasuk biodata mereka..


Ali Khairudin Hj Abdul Marif, 
26 thn, Beaufort, Sabah. 
Ali seorang yang peramah dan berjiwa seni. 
Bergelar seorang Guru KAFA tidak menghalang minatnya dalam muzik.
Suka dengar lagu Rock. 
Ali adalah anak ke13 dari 17 adik beradik satu ibu dan ayah. 
Ali juga seorang pelukis kartun dan 'hair stylist' rambut lelaki.



Ammar Wan Harun, 
27 thn, Alor Setar, Kedah. 
ammar masih bergelar seorang Mahasiswa. 
Banyak menghabiskan masa bersama rakan di kolej dengan melakukan aktiviti bersukan.
Ammar suka bermain video. 
Ammar juga mempunyai keunikan mengubat mengunakkan pendekatan AURA seseorang. 
Seoarng yang sempoi tapi penuh dengan ilmu agama didada.



Mohd Azlan Zulkarnain, 
25 thn, Kuala Lumpur. 
biarpun masih muda anak jati KL yang juga seorang jurutera disebuah syarikat gergasi petroleum nampak matang. 
Lihat saja gayanya berbicara, petah dan ada isi. 
Jadi tidak hairanlah Azlan memberitahu bahawa dia gemar menulis blog
Pasti ramai yang ingin membaca coretan IM Azlan.



Fadli HJ Awang, 
24 thn, Brunei Darul Salam.
Fadli merupakan satu satunya calon dari Brunei. 
Bertugas sebagai Pegawai Masjid, masa yang ada banyak digunakan untuk menelaah bahan bahan agama dan melayari internet untuk mengetahui perkembangan semasa. 
Selain itu Fadli suka menonton TV.



Fakhrul Hassan,
27 thn, Terengganu
Fakhrul adalah seorang Imam di tempatnya. 
Istimewa tentang Fakhrul, beliau boleh bertutur 4 bahasa
Fakhrul suka memancing dan menontong filem. 
Fakhrul adalah lulusan dari Universiti Sains dan Teknoloji Yemen.



Abdul Fatah Riddzwan, 
21 thn, Kuala Pilah, Negeri Sembilan. 
Seorang peramah dan penuh dengan lawak jenakanya.
Sentiasa ceria dan ada aje topik dan lawak yang disampaikan bersuaianlah dengan tugasnya sebagai seorang Fasilitator.
Fatah sentiasa mendengar radio kerana ia adalah sumber informasi buatnya. 
Tidak pernah tinggal MP3 nya.




Hassan Adli Yahaya, 
26 thn, Air Tawar, Perak.
Hassan adalah seorang Pensyarah.
Di waktu lapang Hassan suka keluar bercuti dan melancong menikmati keindahan alam.
Hassan seorang yang pemalu tetapi selepas mengenalinya ternyata Hssan seorang yang peramah dan suka berkongsi ilmu.



Mujahid Suhaimi, 
20 thn, Woodlands, Singapura. 
Mujahid anak jati kota metropolitan. 
Nadji antara peserta termuda pernah beraksi dalam sukan Gimnastik dan masih menuntut.



Nadji Wan Mohd Noh, 
20 thn, Kajang, Selangor. 
Anak Kelantan ini, seorang pelajar dan peserta paling muda untuk musim ini. 
Nadji cukup minat dengan sukan bola keranjang dan futsal. 
Nadji juga penyokong kuat kelab bolasepak Chelsea. 
Dari keluarga yang kuat ugama ayahnya seoarng guru taranum.



Nazrul Izwan Zolkiflee, 
26 thn, Segamat, Johor, merupakan seorang Guru Besar. 
Selain gemar berkebun, Nazrul berbakat menyanyi. 
Irama Nasyid menjadi pilihan. 
Mempunyai personaliti bersahaja, menjadikan Nazrul mudah bergaul dengan golongan remaja. 
Baru mendapat cahaya mata kedua bulan lalu.

coretan niq : bukan calang2 orang weh buleh masuk....ada jurutera..ada pensyarah..ada pengawai masjid...respect aku ngn diaorang....

7 Budak Hitam:

Rozuan Ismail said...

mintak nak copy entri boleh tak,,rasa berminat,kalau boleh la,minta izin dari tuan blog

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

humm~ betul2..bukan calang2 org...ilmu kita nak banding ngan diorng jauh beza...kagum sgt..

darxniq said...

Rozuan Ismail
ambik jer....cume backlink kat blog ni...

husna mukhtar said...

hensem jgk

Fakhrul1409 said...

jp2..asal nme aku leh tersesat kt imam muda tu? hurmm.. thinking :-?

ishiko said...

memang kelainan musim nh..
haha.. tp sy xpnh tgk pn rncgn nh.. :b

xcyber said...

org kdh sorang ja ka kali nih