Apakah Kepentingan Ebook Untuk Pelajar?

08 May 2011


selamat pagi semua...wahh..lame betol aku x update blog...maklumlah mggu nih mmg bz gler...dengan kesihatan tidak menentu...kursus lagi..meeting lagi..smpai xder mood nk update blog..ok lah..aku malas nk mengarot banyak2...kang idea nk update hilang...

kat sini aku nak tnya...ape kepentingan ebook kepada pelajar?..sbb aku tgok kebanyakkan pelajar bukan menggunakan 100% ebook itu kearah pembelajaran...rata2 aku tgok asyik bukak facebook...online flash game..youtube...bukan nk ulang kaji pelajaran...



mak ayah pulak bukan nak monitor anak2 mereka...just tgok anak bukak ebook..then mereka fikir anak mereka mengulang kaji pelajaran online...tp mereka tidak tahu disebalik ulang kaji itu...lagipon dunia internet sekarang dah makin meluas dan berkembang pesat...tidak mustahil anak2 kecil mudah terpengaruh dengan ape yang mereka lihat dalam internet....

laman web lucah plak memang berlambak dalam dunia IT nih..kang kalau disalahguna oleh kanak2...haru biru kelabu kuning tambah warna2 pelangi la hidup mereka....

so kepada ibu bapa....jgn terlalu mempercayai anak2 jika mereka mengulang kaji pelajaran secara online...lebih baik gunakan buku...

8 Budak Hitam:

zaMir said...

ebook?? aku ade download ebook yg brguna je..hahaa...tak tau la ade dak2 yg download ebook kamasutra pulak...

Dekcik said...

ade kebaikan ade gak bnyk keburuka..

klu free singgah..
http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/owh-lelaki.html

darxniq said...

@zaMir

hahahhaa..nih mesti ko x pernah bace berita...

ala..ebook untuk student sekolah rendah la..yang kerajaan terengganu bagi kat budak tuh...

darxniq said...

@Dekcik tp niq tngok bnyak yang buruk...hurmm..

aliarosli said...

mule-mule tengok dorang belajar dengan ebook, wahhhhh, bestnye

tapi tuelah, ada gak kesannya

banyak lagi kalau nak dikira

xcyber said...

boleh abg lect belikan untuk saya?

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

adik aku cakap kawan2 dia banyak guna main game..dgr lagu..haha..parah2

ain revival said...

anak sedara aku selalu jep mngadap bnda tuh maen game..
nk suruh mandi n makan pun liat..adoii