Bulu Mata Lentik Pemikat Wanita?

09 May 2011






selamat petang..ehem2..hari nih tajuk bulu mata lentik...biasanya bulu mata lentik ini dikaitkan dengan perempuan..tp hari nih aku nak cerita sedikit tentang lelaki yang berbulu mata lentik..wahhhh...cam pelik jer..



perhatikan gambar aku (ceh..promote diri nampak)..ramai yang kata bulu mata aku lentik..hahahha..mybe sbb aku ikot mak aku kot..tp mmg adik beradik aku sume bulu mata panjang dan lentik...so sejak dari sekolah lagi..ramai yang sukakan mata aku..erkk..warna mata saya hazel....

dan bila aku semakin dewasa..ceeewaaahhh..ramai lagi mmber2 kate..aku suka tgok mata ko..sbb bulu mate ko lentik..warna mata ko lak hazel..cun seh...hahahha..(tetiba kembang hidung aku)..wkakakkaka..tp....ada tapi tau...

biasanya lelaki bulu mata lentik nih dikaitkan pandai mengayat perempuan dan playboy..erkkkk!!!..haha..aku x tau sejauh mana kepastian itu..tp kan..bisa la..kalau nk tgok lelaki..kompem dia tgok muka dulu..atau dengan kata lain..mata bertentang mata..wahhhh...so sape2 lelaki yang ada pakej bulu mata lentik ngn warna mata yang menarik...mmg kompem la awek cair..kena lak ngn ayat yang manis..pergh..meleleh!!..kata yuyu zulaikha..hahaha..

so sape yang nk bulu mata lentik tuh..meh amalkan petua nih..

Petua 1 
  • Ambil Daun Lidah Buaya. Sebelum anda masuk tidur,sapukan lendirnya pada bulu mata. Amalkan selalu sehingga bulu mata lentik.
Petua 2
  • Bakar Buah Pegaga hingga keluar minyaknya, kemudian asah di atas batu. Ambil putik kapas, calit minyak tersebut dan sapukan pada bulu mata..

22 Budak Hitam:

Wani said...

bulu mata saya lentik gak . suka tenung orang yang bulu matess dia melentik gituhhh . haha

riffzam said...

haha.yeke?nice one!nak lentikkan lah!hehe. :)

aslann said...

ihhhhh..taknaklah aku bulu mate lentik...ayu sangat dah tu..wahaha..

iz said...

Haha.. Gua pegi klinik gigi., nurse tu cakap geram ngan mata gua.. Gua apa lagi, eksyen cool jela.. Haha

Anonymous said...

"so sape2 lelaku yang ada pakej bulu mata lentik"

lelaku?

Izamir Ridzwan said...

aku suke yg lurus.. seksi wehhhh

kucarkacir said...

aku mmg suke laki bulu mata lentik ni..heheheh..

Farhan AJ said...

saye bulu mata lentik..tapi bukan playboy..harap maklong :D

misz athiqah said...

ha...ha..ha..salam jenguk jengah di sni...=)..mata tu xtau r ada ciri2 x...tapi muka ye...ha..ha..=p...
kidding..=)

aliarosli said...

hahhahah, cantik :)
tapi tak kesah la sebab ada kata mata alia bulat. hahhahha

ek? dah bertukar. nampak sangat dah lama tak masuk

nurayunni said...

xpayah pkai lens kan..:)

Nur Syazana Mohammed Sani said...

nak tambah lagi 1 petua boleh ? kalau nak bulu mate lentik , bulu mate yang jatoh / gugor tu ,. amek letak atas rambot ,. jangan buang ke bawah ,. nanti x letik ,.

sejaoh mane kepastian nye ? nth la ,. zana pun x pernah cube ,.

sebab bulu mate memang pendek ,. kui kui :P

mia.lia said...

sy xperlukan pon petua tu *ceh..haha

bulu mata dah sedia lebat.. haha

Amira Chan said...

Maskara kena adalah ni? hehehe
niceeee
da follow
hit me back :D

Jemari MonteL said...

hahahahaha.... ahkak lentik semulajadi walaupon bemate sepet... la la la....

Halimatun Sa'adiah said...

sgt jealous ngn lelaki yg bermata seperti kamu...
sbb sy xde...

fasya said...

kalo u bg petua..i nak bg pemude.. tepek je bulu mate palsu.. nk yg lentik lg lebat pon ade..huhu

vampire's lovex said...

bulu mata aku x lentik

*sedih*


T____T

Rafidah Farhana said...

saya suka tengok mata orang :)
oh, pecah rahsia di situ.

Manja (let it be my sweet name) said...

teringin nak bulu mata lentik cantik tau

Part time job berbaloi ke tidak?

Hanim Mahali said...

bulu mata saya pun lentik gak! hee... tak payah guna pelentik bulu mata...

Si MaTa BulAT said...

eh2 jom tukar bulu mata haha.