Kisah Facebook!!..Alahai…

14 May 2011

image
gambar sekadar hiasan

Elly bangun tidur. Terus ke meja study. On laptop. Password : ****** ~~~~~~~~ Welcome Cursor di arah ke YouCam. “nak snap pic dulu la. Muka baru bangun tidor..yeeaaahh!!” Klik..klik..klik… Save in…’aku cute’ folder.

Cursor di arah ke Celcom..double click! Connect… “Yes! Dapat pun connect. Ingatkan dah terminate..hehe” www.facebook.com email password aku_cute@yehaa.combact ****** upload photo create album : buchuk baru bangun tdo!ngee~  location : - “da settle da upload..yes!”


Muhd Khairy likes your photo Boboy commented on your photo Haziq, haikal, boboy and 26 others friends commented on your photo. “Giler banyak..hehe baru je letak kot” Boboy : awk ni cute sgt la..mcm amoy! Khairi : cun abis~ Haziq : sgt comel la dia br bngun tdo..alolo~ Elly : eh..xla..mne ade..trime kasih..xcute pun…

1 message received Opening……
Unknown : “wah..cantik gambar. Awak ni memang suka tayang muka kat orang ke? Tahu la muka tu cantik tapi tak perlu lah nak tayang sangat der. Jaga la muka tu untuk suami. Kalau setakat 2 3 gambar ok jugak tapi kalau dah bangun tidur pun awak nak bagi tunjuk kat orang, koyak la macam ni..koyak iman kaum adam weh…nak bertanggungjawab ke kalau iman lelaki koyak disebabkan awak?? Saya tengok gambar awak yang da lama bangun tidur pun macam baru bangun tidur je sebab tak bertudung. Setahu saya orang baru bangun tidur, tak bertudung.

Lagipun dress up awak gempak sangat la…baju mahal tapi kain sikit. Duit dah banyak keluar beli baju, tapi ketat-ketat jugak. Saya yang tengok ni pun dapat rasa sempit dada pakai baju macam tu. Bukan sengaja nak tengok, dah korang tunjuk, susah la saya & lelaki lain nak jaga pandangan. Tolonglah kasihankan ktorang ni. Ni yang saya nak tanya sangat ni..gambar awak yang lain mata semua hitam2 dek celak, bibir merah dek lipstick memang macam anak patung la. Rajin pulak korang make-up macam tu kan?hehe agak-agak antara pakai make-up dengan berwudhuk, mana lebih cepat & senang? K la..saya tahu awak tahu y awak sendiri TAHU y awak tengah mendedahkan aurat awak pada orang yang tak sepatutnya. Janganlah jadi perosak iman kami.

Terima kasih luangkan masa..salam =) ”

46 Budak Hitam:

Orang Kampung said...

semua best entri hang..
hahaha..

KyêrulL said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! ok terbaik hiks3..

fasya said...

agak pedas komen itu..hot hot hot.. huhu

Halimatun Sa'adiah said...

nasihat yg bermakne...

Faziera193 said...

hahaha
muka bangun tido pun nak letak?adeihh..

tiQz said...

kalau bg komen cm2 kat dia... gerenti dia balas 'ni fb saya. xske jgn tgk'.. kuikuikui....

kimmy said...

Halamak..muka bangun tido pon nak letak? Motif? haha masing2 punya peel..ssh nk ckp :)

Hansyirah Takezur said...

realiti..

zmah said...

Memang...kaki komputer ni.

sarah mohamad said...

hahaha. lawak lah. tapi memang betul pun. bajet cute kot :D

blackroses said...

follow sini...jom follow

CWL wanie LovelA said...

dia nk bg tau dia cun...kad semua kui3..hahha..folow u

Tao | Slayerz said...

terbaek..huhuu i like =)

LuN@_aiDi said...

haahha.. ini entri terbaeek dr ladang r!!

salam perkenalan^^

nurul lalala said...

mesti menangis dak cute tu baca mesej tu..hahahaha

budak2 zaman sekarang..

Jom singgah

Budak Botak said...

adeeiiiii, teruk2. Tapi gambar sapa tue?

Entry terbaru -> Lambang Salib Pada Logo Monster Energy... (",)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

err...
macam tu pun ada ke???
boleh pulakkan... nasib baik tak ada air liur basi sikit...
hehe... (n_n)

mojakoko said...

haha..bagus2...dah dye pasan diri comey sangat tanpa tandingan tu...

Sunah Mohammad said...

tu diaaaa...sape tak sentap lagi tak tau lahhh..

++nOTy guGUrL++ said...

hee...mcm2 hal skg nie an....ish2...

Nay said...

TERBAIK . tegur cara yang betul . BEST !

Norhafiza said...

alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi..1 teguran yang membina...kaum HAWA tolong BACA teguran ni baik2..

senydream said...

yezza!..mmg kena sangt la pada sape2 y nk kena tuh,lalala2....

nuruashia said...

ahhahaha,,,nape xamik ngn air liur sekali??

Mambang Terbang said...

o yeahhhhh....terbaik punyaaa....hahaha

http://violencexx.blogspot.com/

Yuyu Musa said...

hahahhahaaa....

Puteri Iqa Izyan said...

muahaha. ramai je mcm ni =.='

Zulfikar Hazri said...

hah..hambik koooooooo

izwanyusof said...

ada gak tengok.. sangat tak sesuai..gambar manja2 pun satu hal gak..

Tok Esah said...

sape punye gambar tu ko kebas?? haha cute weh...

wazy said...

errrr
cute lak awek tu
heheh

aku bosan said...

boleh tahan juge awek tu.. haha..
memang biase tengok r.. awek skrang suka candid pic sendiri ala2 manja.. haha

*padahal gigi x gosok lagi..ekekeke

cira nd said...

sukeeeeenyeeeee.....

aliarosli said...

tak beragak sampai baru bangun tido pun nak amek

hhuuhuhhu, memang sentap habis la

CHICKEBAYA said...

ni cam muker actress korea yg berlakon cter coffee prince tu kan,kan,kan!!!! haaa , kantoi sudah kamu.. pttlah kiut miut semacam jew >:

tomato said...

hahaha ! hot bebeh ! :D

Atok Cing said...

haha terbaik....yg ni best! hehe

A'IM said...

teguran tu dah betul dah.. tapi kalau gambar di atas tu milik melayu kita..islam kita aku rasa tak elok lah letak..sebabnya sama dengan membuka aib orang..dan menyebarkannya.. tapi kalau gambar tu gambar yang bukan islam dan bukan melayu kita tak apa.. ( aku komen sebab aku pernah tengok status fb ang..aku baca setiap comment tapi tak dapat jawapan gambar saper kat atas tu)..thanks

darxniq said...

A'IM
nih bukan pic melayu..aku rasa pic awek korea kot..aku dah lupa nama dia..

Ini Kisah Tia said...

Tia tak salahkan siapa2 . cuma , betul lah nasihat tu . buat apa nak tunjuk semua dekat orang yang tak dikenal ?

ShafiqIzwan said...

terbaik mesej tu...

-✿Ayu✿- said...

hahaha...msj yg tersurat dan tersirat...:p

nurul haziqah said...

btol teguran yg dkatakn,,
setuju sgt2..

nurul haziqah said...

btol teguran tersebut...
xpyh la nk upload gmbar yg x sepatutnye dtunjukkan...

siezuka... said...

terbaik.. penuh ngan nasihat.. :)

Zemzjs said...

Bukan ni pelakon korean ke???yg berlakon Princess Hour@The Vineyard Man@My Fairy Ladies?????