Romantik Yang Haru Biru

04 May 2011


Nama aku Ayu, aku ade balak name balak aku Man

kitorang dah lame kenal dah lama saling sayang menyayang kalo lepak same2 pon kadang2 dah naik bosan

tapi satu hari tu kitorang keluar laa jalan2 macam biase tapi aku terase lain macam sket si Man bawak aku pegi kedai emas die nak beli cincin hadiah untuk kakak die katenye




lpas tu die bawak pegi kedai baju pengantin nak usha2 baju utk kakak die jugak katenye aku pon ikut je laaa tapi si Man beriyer tanye aku yang mane yang aku paling suka

lpas tu, kitorang pegi kedai bunga Man beli sejambak bunga ros merah pun untuk kakak die jugak katenye aku pon malas laa nak tanye banyak2 same je jawapan die dari tadi



tak lama lpas beli bunga tuh tibe2 Man berenti.. dier berdiri tegak memandang ke arah aku.. mukanya agak kemerahan panas kot

tapi die senyum2.. dan tunduk memandang kasut sendiri tibe2 die 'go down on one knee' maka secara automatik aku pon teringat laa lagu avril "i want to see you go down on one knee..marry me today... "

Man memanggil nameku.. "Ayu... " sambil menghulurkan cincin dan bunga ros tadi aku terdiam... . aku terpaku di situ...

perasaanku mula bergelora sudah terbayang pelamin indah tempat kami bersanding tiba2 terbayang keluarga dan anak2 tanggungjawab yang berat terhadap keluarga sudah bersediakah aku... ?

tetapi aku gembira dalam tak sedar, airmataku mengalir perlahan di pipi Man masih tunduk... die memanggil namaku lagi skali "Ayu... "

dalam tangisan kegembiraan aku menoleh ke arah Man dan pada masa yang sama juga Man mendongak memandang ke arahku mata bertentang mata.. mat bersuara...

"Laaaa..ni apsal nangis2 nih?? Tetibe je..gile ape?? Dah laaa orang panggil banyak kali tak jawab.. tolong laaa pegang bende2 ni jap..aku nak ikat tali kasut nih..cepat laaa..panas nih..ishhhh..susah btol orang sentimental nih... "

Dan aku pon meraung bagai nak gile malunye aku hampeh ko Man..bile nak masuk minang nih..??

coretan niq : siot tol cite nih...torgolek2 aku gelak..ahhahahahhaha..

16 Budak Hitam:

nabila faryzza said...

cehh! first2 baca, macam WAHH!! rupanyaaaa. ermmm. -__-

aliarosli said...

hhahahhahah, adoi, nie kes pasan la nie

hahhahahhahaha

~...AmALinA....~ said...

hahahahaha siot je.. sian ayu..wakakakaka

MISS QASEH SAIFUDIN said...

cehhh..baru nk sentimental cket..potong line betol laa man ni!..

kucarkacir said...

hahaha
kuang asam tul man tu..

Nurul syahirah (-_-) said...

hahahaha... kena beware nih.. kalau bf buat mcm tu.. kena prepare siap2... hahaha

KyêrulL said...

HAHAHAHAHAHAHA.. aku dh agak dah niE hiks3.. terbaik huhuhu

Nurul syahirah (-_-) said...

hahahaha... kena beware nih.. kalau bf buat mcm tu.. kena prepare siap2... hahaha

Rozuan Ismail said...

kesian ayu.haha.perasan je lebih.huhu

doubterdramaqueen said...

haha..lawak tul :p

doubterdramaqueen said...

haha..lawak tul :p

AISHA INANI said...

peh kalo jadi kat aku, aku clash teros. malu dow!!!
HAHAHAA

puanbee said...

haha adoi ..giler malu kalau akk ler..

Jemari MonteL said...

pehhh.... if JM is Ayu, JM larik lelaju.. malu woohhh.....

EJA said...

haha..man tu buat suspen je la..haha

Orang Kampung said...

ayu yg buat suspen.. berangan lebih.. haha