Bila Tiz Zaqyah Inbox Aku Lam FB!

15 February 2011



Sape tak kenal gambar awek kat atas nie??? Kalo ada yg x kenal..alamat x smpai 1 jummat lagi la nm paknyer..hahahhaa...Ok kalo yang tak tau name awek kat atas nie ialah Tiz Zaqyah… Tiz nie merupakan pelakon yang meletop dengan drama bersiri Nur Kasih kat TV3… Siap ade ulangan tanpa iklan lagi… Tipu la kalo tak tau cite nie… Dalam cite tue Tiz berlakon sebagai gadis kampung yang muslimah dan di jodohkan dengan si Remi Ishak yang time tue memang geng-geng dengan syaitan…

Dalam cite tue Tiz memang jadi awek paling innocent sekali la dalam Malaysia nie… Tapi dalam kehidupan sebenar dan dalam filem-filem lain, Tiz merupakan gadis yang gemar berpakaian seksi dan juga pergi ke kelab-kelab malam… Untuk malam ini aku nak bagi tengok 1st time kat Malaysia nie gambar Tiz time zaman kanak-kanak dan zaman sekolah dulu…

Cari mane satu Tiz time zaman kanak-kanak

Bersama kawan sekelas… Asal sikit sangat budak kelasnye???

Melepak jek kejenye…

Asal semue pejam mate kecuali Tiz dengan yang kat belakang tue???


Asal pelajar lelaki semue buat muke cam sial jek???

3 model Colgate dan satu model….???

Kuat ponteng sekolah rupenye… Kompem kene keja ngan pak guard nie…


Majlis reunion sekolah Tiz kot… Tak pon prom night…

p/s: Walau ape pon media dok sibok kutok Tiz, Aku tak kesah sebab Aku suke tengok lakonan die… Kalo korang minat jugak bolehlah tengok drama baru yang di bintangi oleh Tiz bertajuk Gemilang (drama hitam putih macam cite P.Ramlee) dan filem Nur Kasih The Movie yang bakal menerjah pangung wayang dalam masa terdekat ini…(amboih...dgr tiz inbox aku lam fb...sume dok bace eh!..hahahahah..)

18 Budak Hitam:

Cik Leen said...

ciss! tertipu.huhu (n__n)

ciK fLower meLawEr said...

hahaha tipu jerp..kahkah :)) btw lawa ek tiz ms skola :))

Ujang9897 said...

dia cun

titirara said...

peniipuuuu . huhu

husna mukhtar said...

tertipu. grr

-ilhamvetto- said...

no doubt bout it... ak pn suka tiz pny lakonan.. dont care laa media cakap pe, ak pn bukan amik peduli bab2 gosip ni. mengarut+rubbish too sume. cite gemilang too ak suka kot!..

lg sorg ak minat sharifah amani.. she is an awesome actress..

Anis Aryna Shamsuddin said...

cehhh, kene tpu..
haih.

superduperleya said...

ciss ! kurens asam . tipah tertipu bangg . keh keh

hana said...

die mmg lawa kot..
huhu..
=D

yayalya said...

waaa kwn sekolah rupanya...dia mmg cantikkan? suka tgk dia... kem salam kt dia ya hihihi

datang dari SB ni :)

fArAhAnA said...

kna tipu hdup2....
ish3

Oreo said...

Hah,ingat betul.

dia time sekolah sama je comel maca skarang

nabilah_2908 said...

cantik Tiz ms budak2 sekolah dulu..dia paling menyerlah dlm kelas dia.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SALAM MAULIDUR RASUL

sthajar said...

adehhh. pentipu betol ! =="

Amira Anorah said...

tajuk mencapap..hahaha
tiz dari sekolah dulu comel sgt!!!!!!!!

darxniq said...

hahahhahaha....ala....jgn la marah..saje nk kenakan korang...xpe kan??

heeeeeeeeee..

Blur said...

asal post sebijik

Jom baca dan komen post terbaru Blur Ronaldo VS Remi Gaillard

yna fazlyna said...

tiz ni memang cantiklah.. semula jadi putih melepak!

http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/03/segmen-salah-ke-perigi-mencari-timba.html