Perginya Seorang Insan Bernama Angah

15 February 2011

cite ni aku nak cite balik mengimbau mase lalu yg sudah hampir 5tahun berlalu..kisah ini akan aku cerite bagi menunaikan permintaan pembace yg ingin mengetahui kisah bagaimana adikku pergi....

citernyer bermule cmni, pada minggu terakhir puasa,cam biasa,aku & sekeluarge balik la kampung kat tluk intn...time tu balik hari jumaat,ahadnye ghaye..mlm sabtu tu,adikku bermain mercun tatkala hujn rintik,ibuku menegurnya,pada esoknye iaitu hari sbtu,adikku yg ku gelar angah mula demam...mak xmembenarkan die puase,lalu abah pon membawanya ke klinik bese,pabila dicek suhunya,suhunya hanya suhu normal demam iaitu 38 saja..jadi tidaklah begitu merisaukan..

pada ari raya pertama,angah nampak semakin sehat..die mahu pergi beraya dari rumh ke rumah..mak membenarkannye,tapi ak ckp kalo xlrt wtpe pergi,sakit buat cara sakit[menyesal aku meluahkn kata2 camni]..ari raye pertme xmenunjukkan sebarang tanda2,aku xtrase kerisauan..

pada hari rye ketiga mlm pada jam 1pagi,angah berlari kepada ibuku lalu menjerit,"mak,malaikat nak amik angah mak !"

nak tahu lebih lanjut..klik link bawah nih...pastikan korang betol2 tabah ble membacanya...

part 1http://luzerzzpaly.blogspot.com/2011/02/republish-kisah-adikku-1.html

part 2 http://luzerzzpaly.blogspot.com/2011/02/republish-kisah-adikku-2.html

extra !http://luzerzzpaly.blogspot.com/2011/02/republish-janganlah-engkau-sesekali.html

9 Budak Hitam:

Qaseh dalia adelia said...

tadi baru je bace n komen..mmg sedeyh sgt2

darxniq said...

tau....sbb qaseh la niq p blog dia..sbb qaseh kate sedih bace entry dia..

Sunah Mohammad said...

salam..adakah saya betul2 tabah nak gi sana? huhu...

darxniq said...

sunnah-hahhaha...klu rase mood tuh ceria..p la..klu rase mood tuh sedih..kang jadi makin ngis..

bun said...

dah bace

sedih sangat

PeNgEmiS dUniA said...

wah ! teharunye la aku ko wat entry untuk ke blog aku ! thanks a lot bro :)

aLieF si Muncung ManiS said...

aku takut nak baca part 1 and part two tu.seram...macam ada ending yang sedih je...nanti kalau alief rasa lapang di dada,alief baca...

ENTRY BARU ALIEF..rugi kalau tak baca.. -->"CARA-CARA HARDCORE NAK PROPOSE OR PIKAT HATI ORANG YG KITA SUKA""

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

sedihnya..
astaghfirullah, bercurah airmata keluar:'(

darxniq said...

bun-nah tisu..

PD-hahaha..no hal..mmber2..

alief-hahhaa...seram kejadahnyer..

FF-sabo2...:)