Koleksi Lawak 1

19 February 2011

Baju Hujan


Special

Nak di jadikan cerita.. ada la sorang kaya baru, asalnya di kampung
saja..tapi disebabkan tanahnya kena projek KLIA, jadi jutawan segera la dia.
Waktu dia susah dulu.. teringin sangat dia nak pi K.L, so lepas dah jadi
kaya, tanpa membuang waktu, dia pun ke K.L laa.Pasai banyak duit, dia pun
bawak la sorang body guard merangkap pembantu peribadi.
Di K.L, dia menginap di K.L International Hotel. Sampai di sana lebih kurang
pukul 10:00 pagi… perut dia pun agak berkeroncong sikit la. Selepas
check-in, dia bagi tau kat pembantu dia.. 

O.K.B (Orang Kaya Baru ) : “Mat…aku lapag ni , belikan aku mee yang spesial
satu.”
Mat : “Oke Boss…tapi mee yang spesial tu macam mana Boss ?”
O.K.B : “Ishk..hang niii, mee yang spesial tuu..pakai telog dua biji laa..”
Mat : “Ooooo….siap Boss.”
Lepas tu ..makan la si O.K.B mee spesial tu. Mai time pukul 3:00 ptg, perut
O.K.B tu
berkeroncong lagi. Lalu dia panggil pembantu dia tu..
O.K.B : “Mat..! Aku lapag nihh , pi beli nasi goreng spesial satu.”
Mat : “Nasi goreng spesial ..? Yang pakai telog dua tu Boss ..?”
O.K.B : “…waaaa , dah pandai dah hang Mat , no ?..cukup tau aku punya
taste…”

Mat : “Mesti laa Bosss..bagi saya 10 minit saja Bosss…”
Lepas siap makan, O.K.B tu tertidur la sampai maghrib.. dia pun terbangun
pasai air-cond sejuk sangat . Pasai dah tidog sepetang dah, dia pun susah la
nak tidog lagi. Bergulung pi berguling mai, tak leh tidog juga.. air-cond
pun sejuk gila… jadi @#@$#@^ pun dok “stand by” saja laa.. Tak tau nak buat
macam mana ngan sejuk lagi, dia pun panggil pembantu dia lagi…
O.K.B : “Mattt !!!….”
Mat : “Yaaaa..Boss,”
O.K.B : “Mai sini sat… 
Mat : Ada apa Boss…?”
O.K.B : “Mat…@#@$#@ ^ aku minta laaa..(dgn nada berbisik ) Hang pi cari awek
yang spesial kat aku sorang, yang spesial tau.”

Mat : “(sambil tergaru-garu kepala)..oke Boss !”
Si Mat ni mana la tau pasai awek-awek yang boleh “pakai” ni. Tapi, Boss
punya pasai dia pun pi la cari jugak…. Sejam kemudian dia pun pi la hantar
satu awek untuk Boss dia.
Mat ni pun standby la kat luar bilik, mana nak pi tau takut-takut pencegah
maksiat mai.
Pas lima minit awek tu masuk dalam bilik Boss dia tiba-tiba dia dengar suara
yang kuat dari dalam bilik..
O.K.B : “MATTTT !!!!…”
Mat : ” Ada apa Boss…”
O.K.B : “Pasai pa hang cari bapok kat akuuuuu..aku kan kata awek…?”
Mat : “Laaa…..Tadi Boss kata cari awek yang spesial ….Boss selalu kata yang
spesial tu mesti telog dua…”
O.K.B : “..?????????? ????????? ?????”

2 Budak Hitam:

mimi sya said...

baju hujan tuh xblh blah.. hahah

zaMir said...

lawak x bleh blah punya...hahah...=P