Seminggu berlalu

31 March 2011



hermmm...letih...penat...ssah gak jadi lecturer nih eh??..hahaha..aku ingt senang jer....tp ape leh wat..nk sgt jadi pendidik..so kena la terima ape dugaan dan cabaran yang dihadapi....

so hari nih ada la kisah aku ngn student aku...hahahhaha...main kejar2..sengal punyer student...mentang2 hari nih hari khamis..jadi pemalas nak datang kelas..


kul 8 pagi masuk pejabat...pastu tggu student..aik??..apesal kul 8:30 xder orang lagi...ok..sabar...kul 8:45 pon xder gak..hahahhaha...adoii..panas nih...

aku pon pergi la berjalan2 kat asrama diorang..perghh...terbongkang sume..x bgon lagi..hampeh tol!!..hahahha..so aku pon mngucap kat salah sorang telinga student..hahahha..melompat bangon..smbil kate "woiii..aku x mati lagi la!!!!.."..

pastu ble tgok muka aku..terus diam..hahahhaa...sume yang lain bgon..sengal tol student2 aku nih...pastu nak suh masuk kelas..perghh..punyalah ssah...siap ada yang dok main sembunyi2 lagi..ingt zaman sekoah rendah ker??hahahhaha...

kul 10 pagi...semua masuk kelas..aku lak yang penat kejor diorang..hahahhaa...

p/s:mesti korang ternanti2 kan entry aku..ahhahahhaa..nih saje update untuk korang hilangkan rindu korang..:P

28 Budak Hitam:

si ngokngek said...

kahkahkah..lecture kena buli dengan student..~~~naya :k:

~...AmALinA....~ said...

akhirnyaaaaa update pon..hahahaha comel giler main kejar2...

KyêrulL said...

HAHAHAHAHAHAHA... ko lecturer??

darxniq said...

@si ngokngek

rase nk ketuk2 jer student tuh..grrr..

darxniq said...

@~...AmALinA....~

sbb syg kat awak la sy update...awka jgak kate...

"pa,update la entry..ma rindu kat entry pa..rindu nk gelak2.."

:p

darxniq said...

@KyêrulL

ye la weh!!..ahhahhaa..gler..ko x percaya ker?

Fakhrul1409 said...

HAHAHAHHA!!! NASIB AKU XJD LECTURE WEI! TP SUKE GK KWN NGN LECTURE NI..WEI NIQ, JGN SAPA BUDOK JIJOK ATS PALO KITO DAH LA..HAHAHAHA :l:

~...AmALinA....~ said...

erkkkkkkkkkkkkkkk

KyêrulL said...

eeerrrr! ko lecturer ape?? aku minat jugak nak jadi lecturer!! nk jadi lecturer multimedia.. mcm mane nk mohon yea..

darxniq said...

@Fakhrul1409

hahahha..diorang saje jer tuh...lepas masuk kelas..kteorang dok gelak2 cerita sal tadi..hahahhaa..

sengal x hengat student aku..

darxniq said...

@~...AmALinA....~

nape awak?

darxniq said...

@KyêrulL

aku lecturer bahagian mekanikal..klu bahagian multimedia..ko kena ada degree bru leh apply jadi lecturer..

Sunah Mohammad said...

@darxniq

wahahahahahahahaha! tadi tak perasan sebab gelap sangat!!! :p kantoiiiii inaa!!! wakakaka~

~...AmALinA....~ said...

kak sunah sila pecaya kt niq nih okeh....wekksss

IftiMonstaa said...

rindu kite niq? hahahaha. eh niq lecturer upenyeee. bidang ap? nie dah mcm warden je. hehe

~...AmALinA....~ said...

typo okeh!! kak sunah sila JANGAN percaya kt niq nih...grrrr geram tol kat niq...

putERi-kAtEk said...

alaaaa papa ni...kena usik2 mama saya....kesian mama saya malu2.....

mama saya pandai buat donat pelangi tau....haaaa.... jgn buli mama saya...mama saya majuk nnti...hehehehe.....

mama!!! nk susu!!! :b:

larik!!!!!!!!!!!

Fakhrul1409 said...

@KyêrulLkne masuk CIAST dulu kyerull :) nak ker? Jom ikt aku..tp dia skurang2nya sijil SKM tahap 1, 2 gtu...

PeNgEmiS dUniA said...

ko jadi lecturer ktne niq ?abis ancur la budak blaja ngn ko ! hahahahahha

~...AmALinA....~ said...

katek jangan nak mama sangat..mama kamu kt rumah ye!! donut pelangi jgn sebut sensitip..hahahaha

nuruashia said...

hehehe. cikgu niq mmg tabah..pagi-pagi lagy sudah berkejaran :) sweet muahahah :D

zikeryhassan said...

hari-hari kau maen kejar2 boleh slim melim jawabnye

aslann said...

camne agaknye niq mengajar ek, teringin nak tengok..vlog pleasee...haha..

►AdamXis◄ said...

Assalam...Bw dari Group Kongsi Link Belog

:a: ngajor kat mana tuu? boleh pkai ker icon2 nie? :c: :e: :l: ...sj test...klo jadi nak tanye lagi...hehehe

Entri Terbaru : ►Lawak : Video Budak Kembar Bersembang

buaya said...

salam ziarah

selamat dtg ke blog sy dan menjadi follower sekali k

darxniq said...

@►AdamXis◄

entah la bro..rasenyer x jadi..skrg tgh dok edit coding bg jadi..

AtenAzhar said...

saye nak jadi lecturer jugak ! hehehe ! terubat dah rindu ni :P

aNiss :):) said...

comel jewp lecturer kejar student! hahaha :) macam sekolah rendah!