Woiii..nih gambar ker video?!

27 April 2011



Sebelum ini animated gif digunakan untuk benda jenaka seperti diatas..Ianya sangat huduh dan tak ada nilai seni. Selalunya animated gif digunakan sebagai avatar didalam forum. Tetapi menurut Jamie Beck, seorang jurufoto wanita professional dari New York, animated gif boleh digunakan bagi mencipta hasil seni bermutu tinggi.Beliau memanggil animated gif beliau sebagai Cinemagraph dan ianya sesuai digunakan untuk piktorial fesyen dimajalah hiburan. Gambar model dan baju yang diragakan tidak perlu statik lagi. In a way menurut Jamie, ini membuatkan laman web fesyen akan kelihatan seperti akhbar fiksyen Daily Prophet dari cerita Harry Potter.

jom kita tgok pic bawah nih....korang kagum x?


10 Budak Hitam:

sweet stalker said...

suka gambar yang teksi tu. nampak gila kot kereta tu gerak.

tengok gambar ni teringat cerita harry potter. dalam dunia sihir harry potter gambar bergerak. huuuu

si ngokngek said...

kagum gak...best pulak,seram ada gak..tetiba ada benda berjalan..

KyêrulL said...

Perh terbaik dowh!!!!!

Pijahh' de-Arr said...

smart gilerr~

fuhh tak prsan tadi ada org baca paper~~

statik-angin sepoi sepoi.

.=P

Najwaa Malikk said...

wawa suka perempuan yang third tu . perhh !!! nak buat jugak lahhh !!!!! =.=''

Halusinasi said...

wah...cantik giler!!! suka semuanya^^

SM Banjamin said...

kreatif.. kreatif... memang kreatif... mengkagumkan...

dartyard said...

Animated Gif Photography oleh Jamie Beck ni aku rse mmg lawa n ade lagi byk photogrphy seni cam ni :)

KyêrulL said...

ini GAVI
GAMBAR + VIDEO

aliarosli said...

huh, rindu pula kat pakwe aku, HARRY POTTER! :n: