Klinik Kerajaan Lembab!!

03 May 2011

sempat-mati-dlu1
selamat petang sume…ari nih mmg aku sakit hati ngn klinik kerajaan nih…cam lahanet jer service dia….dah la aku nih gastrik ngn sakit perut…leh plak dia main2..gler…nak kate kat klinik tuh ramai,xder la ramai sgt..dalam 10 orang jer..tp sorang2 tuh..dekat 1 jam…cam celaka….main2 tol H.A (Hospital Assistant)

bila no aku di panggil..aku pon masuk la…so dia tnyer aku sakit ape..aku kate la sakit perut ngn gastrik..dia boleh plak jawab…ye ke ni sakit…ke saje2 jer nak mintak MC….aku pon kate la balik..kalau nak MC..baik beli kat klinik swasta jer…xyah datang sini pon xpe..wat habiskan masa jer..pastu dia pon kate..kena cucuk..aku pon ok jer la…dah la cucuk 2 kali..sebelah kanan sekali..sebelah kiri sekali..bahlul punyer H.A..aku nk bawak kete macam mane kalau dua2 lengan aku ko inject!!..


pastu bila dah siap…aku kate nk mintak MC..sbb aku x pergi keje hari nih..dia kate kat aku..MC untuk pagi jer.ptg xder..pastu dia marah aku lak sbb x dtg pagi..aku kate la..gastrik..cam ner nk drive dalam keadaan sakit..then dia kate..itu bukan masalah sy…itu masalah awak…then aku kate..kalau xnk bg MC pon xpe..aku x kisah..sbb jenis aku..aku mintak sekali..orang x bagi..aku xkan mintak dah…

then bila aku nak bgon blah..dia pggl aku..nk bg MC…dia kate  nk gurau2..pale otak lu!!..aku ngah bad mood ngn gastrik..ko nak main gurau2…last2 aku sound kat H.A tuh..”jangan ingat ko H.A ko boleh wat sesuka hati ko…tau la umur ko tuh tua sket dari aku…tp jgn la dok main2…baik keje jadi cleaner lagi bgos!!..”..aku pon blah..hahahha..senyap jer H.A tuh..cam harem tol perangai..grrrr..

31 Budak Hitam:

mcm ni lah said...

alahai ciannye moga cpt sembuh ye

aliarosli said...

huh, melampau betul

aáh, memang lambat

sampai opah aku kesejukan dok dalam klinik tue

dah le dia tengah sakit, sabar je

nasib opah aku ok. setakat nak ambik ubat pon 2jam, ape kes?

Anonymous said...

alololo...kesian nya abam munchet nih...wakakakaka

btw HA ke MA, medical assistant penah la dgr... :D

kucarkacir said...

nama pun klinik kerajaan..
mmg gitu la..

en solo said...

pernah temankan mak gi follow-up kat HKL...
sampai kat HKL kol 7 pagi...
orang dah mula ramai...
temujanji kol 8:30 pagi...
last2 kol 10:30 pg baru kena panggil...

mynameismy said...

da tahu lambat npe xgi je swasta? ;D

org ramai mengeluh pegi kerajaan tp org ttp pegi. kenapa? sbb kerajaan teliti.. ubat die pn bagus...

hawiz said...

lek r..biasa la klo hospital kerajaan..mmg slow kit service dier..

darxniq said...

@mcm ni lah
kena 2 enjection..terus segar..ahahhaha

darxniq said...

@aliarosli
dia tgh wat ubat kot..hahahahhaha

darxniq said...

@Anonymous
M.A eh?hahahha...entah..sesetgah pggl H.A

darxniq said...

@kucarkacir
ermm...tu la..kena sabor..

darxniq said...

@en solo
sempat p bekpes lagi tuh..hahaha..

darxniq said...

@mynameismy
niq kan keje kerajaan..so nk MC pon dari kerajaan la..adehhh....

darxniq said...

@hawiz
tu r..sakit hati rase..grrrr..

nikaviolet said...

hahaha...mmg lahanat punye olang....kasi fire jer org mcm tuh...

Cik Elyn said...

hehehe. marah beno tuh. sabo yek. :P

en solo said...

yang buat lambat tue seba doktor pakar datang lambat...
macamane tu ???

darxniq said...

@nikaviolet
pggl etomen..suh pire..

darxniq said...

@Cik Elynmarah tau nih..tp sbb ada awak..x jadi nk marah..hahaha

HeziqaMushadadLee said...

beselah abg niq..org krajaan selalu camtu..adek penah kena pegi fama,tunggu dekat 2 jam,lps time lunch tak balek2..bengang je..grrr

p/s: jgn lupe mkn ubat ye =))

darxniq said...

@en solotuh xder etika kot dalam berkerja...kalau dia ada urusan lain xpe..tp kalau sengaja datang lambat..mmg x elok la..

zulhaidi said...

mmg bangang la ~~~~

a pis of art said...

aku pun penah ngamuk kat hospital kerajaan.. member aku nak mati pun deorg boleh buat dek je..

bersama kak Es said...

sabo jer laa..
moga cepat sembuh. Jaga masa makan elok2 janga sampai perut masuk angin okehh :)

eqbalzack said...

setuju! hehe

Mat Ganu said...

salam ziarah dr matganu...^_^

Fauzie Jasmani said...

Kenapa bro xgurau lek ngan dia, bgtau kat pengarah hospital..xpun kuar paper..baru la mesra..hehe

UpProfits Latest Entry : Osama Laden masih hidup?

fyy mokhtar said...

lembab?? mang pun :)

KyêrulL said...

alolololo cian syg sy niE HAHAHA.. niQ apesal ko punye mcm tak updated jer kat blog aku ce cite ce cite..

Aunty P Baek :) said...

kerajaan mmg mcm tuh, ramai orang .
kalo na puas hati g swasta, worth dgn bayar kan ?

Alin said...

dia nak suruh org tv3 view klinik dorg kot~ hoho~ kasi tunjuk sikit cara dorg layan pesakit